В ЄС затвердили нові норми викидів для авто. Чи вплину це на Україну

Європейський парламент затвердив нові норми викидів для транспортних засобів, які мають на меті зменшення викидів від легкових автомобілів, фургонів, автобусів, вантажівок та причепів.

Нові правила одним законодавчим актом (в рамках норми Euro-7) заміняють окремі правила щодо викидів для легкових машин і фургонів (Euro-6), а також вантажівок та автобусів (Euro-6).

Перед тим як угода щодо норми Euro 7 набуде чинності, її ще має затвердити Рада Європейського Союзу.

На думку експертів Інститут досліджень авторинку, введення нових стандартів «Євро-7» не матиме значного впливу на автомобільний ринок України, адже продажі нових машин складають менш як 4% від загальної кількості угод купівлі-продажу.

Щодо окремо взятого сегмента нових авто — після запровадження в Європейському Союзі норм «Євро-7», вони можуть зачепити наш ринок нових автомобілів, крім тих випадків, коли виробники погодяться випускати окремі партії авто зі «старим» стандартом, проте як показує практика, таких обмаль. У разі, якщо нові автомобілі подорожчають через введення «Євро-7», вони стануть ще менше доступними, отже їхні продажі можуть скоротитися.

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть