Власники Rolls-Royce, Ferrari і Lamborghini не будуть платити “податок на розкіш”

Власників багатьох марок авто в цьому році звільнили від сплати 25 тис. грн (так званий “податок на розкіш”).

У перелік автомобілів, власники яких мають сплатити транспортний податок у 2024 році, взагалі не потрапили автівки марки Ferrari, Rolls-Royce, McLaren, Alpina, низка моделей Mercedes-Benz, які по ціновому критерію мали б потрапити під оподаткування, та безліч інших, йдеться в сюжеті Bihus.Info.

“Список автомобілів під оподаткування готує ДП “Держзовнішінформ”, він публікується на сайті Мінекономіки. У ньому вказуються конкретні марки, моделі, об’єми двигунів, вік машини, а також комплектація чи версія, за яку доведеться платити – аби власники чітко розуміли, що саме їхній транспортний засіб підлягає оподаткуванню”, – йдеться в сюжеті.

Крім цього, у списку помічені помилки, які дозволяють за бажання уникати сплати податку навіть за ті автівки, які є в переліку, підкреслюють журналісти.

Автомобілями цих торгових марок користуються народні депутати.

Транспортний податок – сплата 25 тисяч гривень на рік для власників автомобілів, яким не більше 5 років і середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних зарплат (цього року це близько 2,7 млн грн). Середньоринкова вартість розраховується за спеціальною формулою.

Джерело gazeta.ua

Не пропустіть