За допомогою Дії уже продали понад 30 тисяч транспортних засобів

Українські водії активно користуються перевагами цифрових послуг. Одна з найпопулярніших – продаж транспортних засобів онлайн. Через свій смартфон можливо продати чи купити автомобіль, мотоцикл або мопед. Про це інформує сайт ГСЦ МВС.

Як зазначається, від початку запуску послуги, тобто за 3 місяці, у Дії перереєстрували 30 355 транспортних засобів. Більшість нових власників, які придбали авто онлайн, залишають наявні номерні знаки. Тим часом комплекти нових номерів із серією DІ закріпили майже на 5 тисяч транспортних засобів.

«Водночас під час спроби перереєструвати транспортний засіб у Дії, виявили та не дали продати 2 викрадені та 241 арештоване авто. Ще 19 перебувають у розшуку. Крім того, Дія не дозволила перереєструвати 510 автівок, бо власник або покупець були в розшуку Національної поліції», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, під час перереєстрації транспортного засобу у Дії, відомості про продавця, покупця та автомобіль, перевіряються автоматично засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Якщо авто знаходиться в розшуку, наявні обмеження чи обтяження, договір не укладається. Про це система автоматично згенерує повідомлення.


Не пропустіть