Tesla запропонувала новий метод виробництва автомобілів

Tesla докорінно змінює підхід до виробництва автомобілів, готуючись до конкуренції з більш доступними китайськими електромобілями. Компанія розробляє стратегію для запуску електромобіля вартістю $25000, що вимагає відмови від традиційного конвеєрного методу, закладеного понад сто років тому Генрі Фордом.

Введення так званого «некоробкового» методу виробництва, що нагадує складання конструктора LEGO, передбачає одночасне складання деталей у різних зонах з наступним об’єднанням на заключному етапі. Цей підхід, на думку Tesla, дозволить суттєво скоротити площу виробничих потужностей на 40% та спростити будівництво нових заводів. Очікується, що новий метод збирання дозволить знизити виробничі витрати наполовину, що стане ключовим для випуску доступного електромобіля.

Ілон Маск, генеральний директор Tesla, назвав нову систему виробництва «набагато більш просунутою, ніж будь-яка система автомобільного виробництва у світі», але подробиці поки що залишаються за лаштунками.

Поточний метод виробництва більшості автовиробників включає створення каркасу автомобіля, його фарбування та послідовне складання компонентів, що Tesla вважає неефективним. Передовий підхід компанії спрямований на мінімізацію переміщень «коробки» розміром із автомобіль по заводу та скорочення енерговитрат на фарбування.

Якщо Tesla вдасться реалізувати свій новаторський метод, це може стати справжньою революцією в автомобільній промисловості, затьмаривши традиційні методи Генрі Форда і значно знизивши вартість виробництва електромобілів.


Не пропустіть