Названо найдорожчі в обслуговуванні автомобілі на українському ринку

Експерти Інституту досліджень авторинку спільно з RemOnline проаналізували понад 200 тисяч записів про візити українців на СТО і визначили, скільки коштує ремонт окремих марок в Україні.

Лідером за середнім чеком виявилися автомобілі Porsche, з показником 19 367 грн. Їм вдалося обійти навіть ваговозів DAF (14 057 грн) та MAN (11 536 грн), обслуговування яких само собою дорожче, оскільки комерційний транспорт робить значно більші пробіги, ніж приватний, отримує більші навантаження, потребує спеціального обладнання для ремонту, запчастини і витратні матеріали для них теж коштують більше.

Також нагорі списку Audi з середнім чеком на 10 215 грн, поряд з яким з невеликою різницею BMW (10 208 грн). Про шосте місце у Tesla можна було б сказати, що настільки високий чек пов’язаний зі значною кількістю замовлень щодо кузовних і малярних робіт для аукціонних авто цієї марки (таких на ринку 80%), проте ми спеціально перевірили причини звернень — і «кузовщина» серед них не переважає. Досить дороге обслуговування там пневматичної підвіски, тягових двигунів, різних блоків керування та датчиків, а також комп’ютерів Tegra, які встановлювали на ранні Model S.

Найменші рахунки серед марок отримували власники Skoda (3931 грн), Daewoo (2872 грн), Lada (2813 грн), Renault (2687) та Peugeot (2587 грн).


Не пропустіть