Скільки коштує обслуговування авто в Україні (Інфографіка)

Аналітики Інституту досліджень автомобільного ринку разом з RemOnline — компанією, яка розробляє CRM системи для різних галузей бізнесу, провели дослідження у сфері надання послуг з технічного обслуговування автомобілів в Україні.

Загалом, середній чек за послуги на СТО (включаючи роботу та запчастини) у Україні складає 6022 грн.

«Це значення є узагальненим, оскільки воно включає в себе дані про ремонт автомобілів різного віку, класів і навіть груп, включаючи легкові та вантажні»,- йдеться у повідомленні.

Проте можна уточнити ці дані, розглянувши окремі області з великою кількістю звернень (понад 1000). Ось середні чеки, які пред’являли власники автомобілів після відвідування місцевих СТО.

Експерти вказують на значну різницю у цифрах і зауважують, що показники не можна просто так сприймати як вказівку на те, де можна знайти дешевший автосервіс. Кожен регіон має відмінну кількість і різноманіття автосервісів, які спеціалізуються на різних видів робіт. Наприклад, ремонт кузова (відновлення автомобілів після ДТП або з аукціонів) є дорожчим, так само як і обслуговування вантажівок, тягачів або автобусів.

Джерело vnedorozhnik.net.ua

Не пропустіть