Названа перша країна, що майже повністю перейшла на електромобілі

У Норвегії електромобілі можуть незабаром обігнати за чисельністю автомобілі на бензині, проте може знадобитися ще три-чотири роки, щоб вони перевершили за кількістю дизельні машини. Норвегія продовжує лідирувати у продажу електромобілів на акумуляторах, і з початку цього року приблизно 90% всіх проданих у країні нових автомобілів припадають на BEV. Крім того, країна знаходиться на шляху до заборони продажів нових бензинових і дизельних автомобілів до 2025 року, ставши першою державою, яка це зробила.

Хоча продажі нових BEV в останні роки в Норвегії легко перевершили продажі моделей на бензині та дизелі, дані Норвезького управління громадських доріг показують, що на дорогах країни налічується приблизно 776 003 бензинових автомобілі, 1 068 929 дизельних машин, 339 724 гібриди та 700 358 BEV. Старший дослідник аналітичного центру CICERO Роббі Ендрю сказав, що незабаром BEV перевершать автомобілі на бензині.

“Якщо ця тенденція продовжиться протягом наступних 12 місяців і враховуючи, що продажі чисто бензинових автомобілів тепер незначні, через рік на дорогах буде більше BEV, ніж чисто бензинових автомобілів, і, ймовірно, це відбудеться до кінця цього року”, – зазначив Ендрю.

Він додав, що може знадобитися ще кілька років, перш ніж BEV оминуть дизельні автомобілі на норвезьких дорогах. BEV можуть перевершити загальну кількість бензинових та дизельних автомобілів у країні вже до 2029 року.

У січні частка BEV становила 92,1% від усіх проданих у Норвегії нових автомобілів. Цей показник трохи знизився у березні до 89,3% через зростання відсоткових ставок та скорочення податкових пільг.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть