Так виглядає одне з найбільших звалищ автомобілів у світі (Фото)

Автозвалище L&L Classic Auto у Венделлі — одне з визначних місць штату Айдахо. Воно вважається одним з найбільших у світі станцій утилізації. Засноване в 1968 році, звалище займає величезну територію, на якій зібрані культові автомобілі.

Фото декількох найрідкісніших екземплярів, що знайшли спокій серед скель та чагарників, зібрані у цій галереї. Їх все ще можна придбати та теоретично відреставрувати. Наприклад, катафалк S&S Cadillac 1954 року, який L&L Classic Auto пропонує за 5500 доларів. Незважаючи на відсутність трансмісії, це дуже скромна ціна за такий рідкісний автомобіль. У 1954 році виробникам кузовів було продано всього 1611 комерційних шасі для переобладнання на автомобілі швидкої допомоги та катафалки. Саме цей Cadillac побудували для клієнта із Сан-Франциско.

Також на майданчику знайшовся Ford Anglia 100E, який з 1939 по 1967 рік випускав британський підрозділ компанії. Останнє покоління малолітражки (1959–1967) називають культовим автомобілем Великої Британії. За межами країни він став по-справжньому відомим після виходу фільму «Гаррі Поттер і Таємна кімната». У цьому фільмі «Англія» завдяки чаклунству Артура Візлі набула здатності літати.

На одному з фото зі сміттєзвалища Mercury Park Lane Breezeway 1964 року. Цього року лише 2420 покупців вирішили розлучитися з 3413 доларами, щоб придбати новенький седан. І він досі може виїхати на дорогу. Незважаючи на роки, проведені просто неба, він чудово зберігся і все ще сяє хромом у променях літнього сонця Айдахо.

Є на майданчику і «свіжіші» моделі. Наприклад, Cadillac Coupe de Ville 1977 року. На зорі своєї кар’єри він позиціонувався як «наступне покоління розкішних автомобілів». Також авторам фото вдалося знайти дводверне купе Lincoln Continental MkIII із жорстким дахом, флагмана лінійки Ford тих років.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть