Компанія Toyota натякнула на серійний випуск суперкросовера Lexus

Японська компанія Toyota дала явний натяк на серійне виробництво суперкросовера Lexus під назвою LBX Morizo RR. Генеральний директор австралійського підрозділу марки Джон Паппас натякнув на швидкий запуск виробництва цієї моделі.

Хоча на питання про випуск сміливого концепт-кара він не дав прямого доказу, сам факт його згадки робить можливість появи LBX Morizo RR дуже високою.

Прем’єра Lexus LBX Morizo RR відбулася у січні, про що повідомив голова ради директорів Toyota, Акіо Тойода, який не виключив можливості початку продажу вже цього року. Хоча жодних офіційних заяв про майбутнє цієї моделі не було, відвертість австралійського топ-менеджера говорить про те, що суперкросовер все ж таки може з’явитися в обмеженій кількості, включаючи версії з правим кермом.

Технічно Lexus LBX Morizo RR повторюватиме оновлену Toyota GR Yaris, оснащуючи трициліндровим турбомотором 1.6 (304 кінські сили, 400 Нм) у поєднанні з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом. На відміну від базової версії, яка є передньопривідним гібридом з 1,5-літровим двигуном, “заряджений” Lexus LBX Morizo RR обіцяє значно більше можливостей.

Цікаво, що проект суперкросовера є ініціативою самого Акіо Тойоди, який не тільки стоїть за гоночною командою під псевдонімом Морізо, а й, за чутками, використовує LBX Morizo RR як особистий автомобіль. Якщо модель справді піде у серійне виробництво, це буде першим в історії Lexus безкомпромісним кросовером такого рівня.


Не пропустіть