Українців, які уникають мобілізації, пропонують позбавляти права керувати авто

Проєкт закону про мобілізацію містить норми стосовно заборони кермувати транспортними засобами, але з двома винятками. Про цеповідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

В документі сказано, що обмежити право на кермування можуть після зверненням ТЦК. Це відбувається на термін до виконання такою особою вимоги стосовно виконання обов’язку (обов’язків) військовозобов’язаним, резервістом.

Статтю 283-2 «Особливості провадження у справах за зверненням територіального центру комплектування та соціальної підтримки» автори пропонують доповнити наступною нормою:

«Провадження у справах за зверненням територіального центру комплектування та соціальної підтримки при здійсненні ним визначених законом повноважень здійснюється на підставі заяви щодо тимчасового обмеження фізичної особи у праві керування транспортними засобами – на строк до виконання такою особою вимоги територіального центру комплектування та соціальної підтримки про виконання обов’язку (обов’язків) військовозобов’язаним, резервістом».

Про обмеження кермувати транспортним засобом також йдеться у ч. 4 статті 23 «Заходи впливу».

«У разі, якщо громадянин добровільно протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги не виконав зазначеного у ній обов’язку (обов’язків) або не з’явився до відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (закордонної дипломатичної установи України, якщо громадянин знаходиться за кордоном), територіальний центр комплектування та соціальної підтримки звертається до суду в порядку, встановленому законом, щодо тимчасового обмеження такого громадянина у праві керування транспортними засобами — на строк до виконання зобов’язань за такою вимогою», – йдеться у тексті документа.


Не пропустіть