Серед українців зменшується інтерес до перереєстрації авто в Дії

Наприкінці минулого року в Україні запрацювала нова послуга — переоформлення автотранспорту в Дії. Продавцеві та покупцеві тепер не обов’язково звертатися до сервісного центру МВС щоб подати оригінали документів й там же отримати нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки.

За допомогою Дії можна переоформити легковий автомобіль, мотоцикл або мопед. За умови що це перший (і єдиний) продаж котрогось зі згаданих ТЗ у році, бо в іншому разі виникає обов’язок сплати податку з цієї операції, який не поки адмініструється в Дії, тому при другому та наступному продажах слід звертатися в СЦ МВС.

Протягом першого кварталу щодо зазначених типів ТЗ загалом було укладено 263,3 тис. угод купівлі-продажу. Включно з тими, що оформлені у Дії.

Як стало відомо, загальна популярність цієї зручної й інноваційної послуги зменшується. Так, в січні частка оформлених продажів за допомогою Дії складала 12,5% (нагадаємо, що враховано лише ті категорії, які можна переоформити дистанційно), у лютому вже 11,8%, у березні — 10,6%.

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть