В Україні спростили торгівлю вживаними авто

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №9083 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами суб’єктами господарювання, які поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС. Про це повідомляє офіційний вебпортал парламенту України.

«Враховуючи великий обсяг ринку перепродажу вживаних автомобілів в Україні, він є вкрай перспективним для суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю в цій сфері. На жаль, переважна більшість ринку вживаних автомобілів наразі перебуває «у тіні», – йдеться у пояснювальній записці.

Проєктом закону пропонується надати можливість суб’єктам господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю автотранспортом викуповувати і реалізовувати транспортні засоби, як товар, без постановки їх на облік в СЦ МВС та ТЦК.

Наразі організації, які здійснюють торгівлю вживаними ТЗ, при викупі автомобіля з метою його подальшого перепродажу, зобов’язані обліковувати його не як товар, а як основний засіб для власного використання.


Не пропустіть