В Україні зафіксували найбільші темпи зростання авторинку в Європі

За підсумками продажів нових автомобілів за перший квартал 2024 року Україна посідає 22 рядок в рейтингу європейських авторинків, демонструючи один з найбільших відсотків зростання у порівнянні з минулим роком. Про це свідчать дані AUTO-Consulting.

Так, за перші 3 місяці 2024 року на українському авторинку було продано 17,5 тис. нових легкових автомобілів, це зростання на +40% порівняно із минулорічним показником. У свою чергу, сумарно європейський авторинок зріс на 5%.

Український авторинок з 17,5 тис. машинами піднявся на 3 сходинки (рік тому був на 25-й позиції) та випередив ринки Хорватії, Словенії та Люксембургу.

За словами експертів, український авторинок демонструє ледве не найбільше зростання серед країн Європи. Більше зростання продажів зафіксовано тільки в Болгарії (+46,8%), але там і ринок збільшився з 7,8 тис. авто до 11,5 тис. шт. Більшість європейських ринків демонструє зростання на 3-8%.

Нагадаємо, в березні українці придбали майже 6,5 тисячі нових легковиків. Наразі це найбільший показник від початку повномасштабної війни.


Не пропустіть