Huawei та JAC готують конкурента Rolls-Royce та Mercedes-Maybach

Четверте спільне підприємство Huawei з китайським автовиробником поки що не має офіційної назви, але генеральний директор технологічного гіганта зробив дуже амбітні заяви про майбутні продукти. Юй Чендун, голова підрозділу Huawei Smart Car Solutions, заявив, що їхня співпраця з JAC націлена перевершити Maybach і Rolls-Royce за рівнем розкоші та комфорту.

Чендун зазначив: «Так, назва спільного підприємства Huawei-JAC ще не визначена. Це може бути автомобіль вартістю близько мільйона юанів, дуже високого класу. Наша мета – перевершити рівень Maybach та Rolls-Royce Phantom. Він буде більш розкішним та комфортнішим.»

Першою моделлю нового спільного підприємства, з чуток, стане просторий седан із повністю електричним приводом. Очікується, що цей ультра-розкішний електромобіль дебютує у четвертому кварталі 2024 року, позиціонуючи як прямий конкурент флагманським моделям, таким як BMW i7 та Mercedes-Benz EQS.

Новий бренд, створюваний Huawei і JAC, буде «четвертою сферою» проекту HIMA. Він буде на голову вище існуючих партнерств Huawei, таких як висококласний Stelato (BAIC), середньоціновий Luxeed (Chery) та орієнтований на позашляховики AITO (Seres). Усі чотири бренди націлені на молоду аудиторію, підкреслюючи високотехнологічні функції та практичність у своїх маркетингових матеріалах.

У тому ж інтерв’ю китайському медіаресурсу QQ Юй Чендун розповів, що він почергово водить седан Luxeed S7 та позашляховик Aito M9 у повсякденному житті. Він високо оцінив обидва автомобілі, відзначивши їх технології LiDAR та функції безпеки як «які справді випереджають всю галузь». Також він висловив гордість за вражаючий запас ходу моделей Huawei, що варіюється від 705 до 855 км.