Volkswagen T-Roc нового покоління помічено під час тестування (Фото)

Volkswagen підтвердив, що друге покоління популярного T-Roc стане останнім новим автомобілем компанії, оснащеним двигуном внутрішнього згоряння. Майбутній T-Roc був помічений під час зимових тестів у Європі з мінімальним камуфляжем. На знімках видно зміни в передній частині автомобіля, де оновлено дизайн фар і радіаторної решітки, натхненний останнім VW Tiguan.

Збоку T-Roc демонструє помітніші зміни: видалено характерну лінію над дверними ручками, злегка підкориговані вирізи у дверях, а спойлер на даху став довшим, надаючи моделі більш купеподібного силуету. У задній частині логотип VW перемістили вище, а задні ліхтарі тепер виглядають з’єднаними, що може натякати на підсвічування логотипу. Задній бампер отримав нову нижню частину, горизонтальні відбивачі під задніми дверима та змінене розташування номерного знака.

Новий VW T-Roc, як очікується, використовуватиме платформу MQB, аналогічну оновленому Golf. Лінійка силових агрегатів включатиме два гібридні двигуни потужністю 115 і 150 кінських сил відповідно, а також два варіанти гібридів, що підключаються, із запасом ходу на електротязі до 100 кілометрів і потужністю до 272 кінських сил у комплектації GTE. Бензинові двигуни включатимуть 1,5-літровий TSI потужністю 115 і 150 кінських сил та 2,0-літровий TSI у варіанті GTI потужністю 265 кінських сил. Також будуть доступні два 2,0-літрові дизельні двигуни потужністю 115 і 150 кінських сил.

Цікаво, що T-Roc GTI ніколи не був частиною модельного ряду, хоча був варіант T-Roc R з потужністю 300 кінських сил. Наразі невідомо, чи з’явиться ця високопродуктивна модель у другому поколінні. Крім того, Volkswagen вирішив зняти з виробництва T-Roc Cabrio. Очікується, що новий T-Roc з’явиться на ринку у 2024 році.