Компанія Audi заявила про відкликання популярних кросоверів

Компанія Audi оголосила про відкликання популярних кросоверів Q4 e-tron через неполадки з фарами. Volkswagen Group of America оприлюднила інформацію про відкликання моделей Audi Q4 e-tron та Q4 e-tron Sportback, спричинене програмними збоями у фарах. Відкликання торкається автомобілів, випущених з 20 вересня 2021 року по 2 квітня 2024 року.

Проблеми у функціонуванні фар та сигналів повороту були виявлені під час перевірок 20 березня 2024 року. З’ясувалося, що на ці автомобілі було встановлено європейське програмне забезпечення, а не американське, що порушує стандарти безпеки США і стало причиною відкликання.

Коригування програмного забезпечення розпочалося у квітні 2024 року. Дилери проводять необхідне оновлення програмного забезпечення, а власники отримають відповідні повідомлення до 19 липня 2024 року. Власники можуть самостійно перевірити, чи підпадають їх автомобілі під відкликання, за VIN-кодом на сайті Audi.

Відкликанню підлягають 17 797 автомобілів, що є значним ударом для бренду, враховуючи, що лише минулого року в США було продано 10 750 Q4 e-tron. Audi активно працює над вирішенням цієї проблеми, щоб гарантувати безпеку своїх клієнтів.