Легендарний Женевський автосалон закривається назавжди: названо причину

Женевський автосалон, один із найстаріших світових автосалонів, скасовано назавжди. Організатори заходу оголосили, що виставка більше не проводитиметься у Швейцарії через зниження інтересу з боку автовиробників та відвідувачів. Європейські автогіганти віддають перевагу автошоу в Парижі та Мюнхені. Проте, під брендом GIMS виставка продовжить існувати, переїжджаючи до Катару у 2025 році.

Женевський автосалон вперше провели 119 років тому, і за цей час він став значущим брендом. Тепер GIMS планують просувати на автошоу в Перській затоці, подібно до ралі-рейду Дакар, який зберіг свою назву, незважаючи на зміну місця проведення. Трансформація стала неминучою після скасування чотирьох виставок поспіль у 2020-2023 роках через пандемію коронавірусу. У 2024 році тріумфального повернення не відбулося: серед офіційних стендів були лише Renault, Isuzu, Lucid та китайські автовиробники.

Організатори вважають, що залучити учасників на Близькому Сході буде простіше. Хоча європейські автошоу втрачають колишню славу, виставки в Північній Америці та Китаї залишаються успішними. Автосалон SEMA та шоу у Гуанчжоу, Пекіні і Лос-Анджелесі зберігають свою популярність. Проте тенденція до онлайн-презентацій замість традиційних виставок набирає обертів, що впливає на формат автомобільних заходів у всьому світі.