Toyota виявила серйозну несправність у своїх машинах: розпочато відкличну кампанію

Toyota оголосила про відкликання понад 100 000 пікапів Tundra і позашляховиків Lexus LX через потенційну проблему з двигуном. Проблема полягає в наявності залишків механічної обробки всередині двигуна V6 з подвійним турбонаддувом, що призводить до низки серйозних несправностей. Залишки можуть викликати детонацію, неправильну роботу двигуна, неможливість запуску та ймовірну втрату потужності під час руху на високих швидкостях.

Експерти вважають, що сміття в двигуні може негативно вплинути на підшипники колінчастого валу. Представники Toyota припускають, що залишки механічної обробки не були повністю видалені під час виробництва двигунів, що призвело до забруднення двигунів у зборі. Високий внутрішній тиск всередині двигуна погіршує ситуацію.

Величезна кількість автомобілів підлягає відкликанню, що свідчить про серйозність проблеми. Відкликання є важливим кроком для забезпечення безпеки водіїв і збереження репутації Toyota як виробника надійних автомобілів. Власники постраждалих транспортних засобів будуть сповіщені і їм буде запропоновано безкоштовне обслуговування для усунення цієї несправності.