Знамениту Toyota Tundra перетворили на незвичайний броньовик (Відео)

У світі, де безпека стає дедалі важливішим чинником, броньовані автомобілі перестали бути прерогативою лише державних структур. Тепер навіть звичайна людина може придбати транспортний засіб, який може захистити її від зовнішніх загроз. І одним із яскравих прикладів такого рішення став пікап Toyota Tundra, перетворений на броньовик канадською компанією Inkas Armored.

Зовні Toyota Tundra, що отримала бронезахист, практично не відрізняється від свого стандартного побратима. Це досягається завдяки використанню інтегрованої бронекапсули, яка не порушує звичного вигляду автомобіля. Таким чином, пікап зберігає не лише свої габарити та вантажопідйомність, а й привабливий дизайн. Однак за елегантним фасадом ховається серйозний захист. Броньовик Tundra отримав максимальний для цивільного використання рівень захисту BR6+, що означає здатність витримати одночасний вибух двох гранат DM51, а також кулі калібру 7,62 х 63 мм.

Захист у Toyota Tundra продуманий до дрібниць. Фактично весь внутрішній об’єм машини укладений у захисну бронекапсулу, броньоване скло забезпечує захист від куль і осколків. Протиосколкові накладки запобігають попаданню осколків у салон. Броньована перегородка відокремлює салон від багажного відділення, підвищуючи рівень безпеки. Шини зі вставками з полікарбонату дозволяють продовжувати рух навіть при проколі, куленепробивний паливний бак захищає від підриву, бронезахист моторного відсіку і автоматична система пожежогасіння захищають від пожежі.

Технічно Toyota Tundra залишається стандартним автомобілем. Броньовик створений на базі версії з новим 3,5-літровим бензиновим бітурбомотором V6 потужністю 389 кінських сил. Таким чином, Inkas Armored вдалося зберегти високу продуктивність і надійність оригінальної моделі, додавши при цьому значний рівень захисту.