Компанія Volkswagen анонсувала дебют 463-сильного Golf з унікальним двигуном (Фото)

За вісім поколінь Volkswagen Golf створив безліч спеціальних версій, і найбажанішими серед них були моделі із шестициліндровими двигунами. Незважаючи на те, що лінійка VR6 закінчилася після п’ятого покоління, команда з Вольфсбурга створила прототип Golf Mk6 з двигуном VR-6. Якби він вступив у виробництво, це був би найпотужніший Golf в історії.

Motor1 поспілкувався з представниками Volkswagen, щоб дізнатися більше про цей секретний шестициліндровий «заряджений хетчбек», який так і не з’явився на ринку. За словами Енріко Бєльца, Golf Mk6 з VR-6 був єдиним екземпляром, побудованим у 2009 році. Він був попередником Golf R (Mk6) та оснащувався 3.2-літровим двигуном від гоночної команди Rothe Motorsport, аналогічним тому, що використовувався у Golf R32 (Mk5). Спочатку атмосферний двигун розвивав 247 кінських сил, але в процесі еволюції його потужність була збільшена до 463 к.с. Крутний момент також значно зріс з 320 до 520 Нм.

Щоб досягти таких показників, VR-6 з кодовим ім’ям «BUB» зазнав багатьох змін. Основні оновлення включали турбонагнітач Garret GT35, спеціальні поршні, новий впускний колектор, інші форсунки та алюмінієві зварні трубопроводи. Крім шестициліндрового двигуна, VW оснастив цей Golf Mk6 передніми гальмами від Audi RS6 і 19-дюймовими колесами від Lamborghini. Також компактний хетчбек отримав підвіску Bilstein B16 і трохи змінений інтер’єр з обробкою з алькантари та шкіри з контрастною прострочкою.

Хоча Golf Mk6 VR-6 так і не надійшов у серійне виробництво, він на деякий час став частиною колекції Volkswagen Classic. Німецький бренд вирішив показати цей прототип у рамках відзначення 50-річчя моделі Golf. Автомобіль буде представлено на фестивалі GTI Fanfest у Вольфсбурзі з 26 по 28 липня. Прототип Golf Mk6 VR-6 не став останнім проектом VW із шестициліндровим двигуном. У 2013 році був представлений концепт Golf Design Vision GTI з двома турбонагнітачами та потужністю понад 500 к.с. У 2015 році вийшов Golf GTI Supersport Vision Gran Turismo із двигуном VR-6 потужністю 503 к.с.

Найпотужнішим двигуном, який коли-небудь встановлювався VW в Golf, був 6.0-літровий двигун від Bentley Continental GT в концепті GTI W12-650 з 641 к.с. потужності, представлений у 2007 році.