Українським десантникам передали унікальні комплекси на французьких пікапах (Фото)

Фонд допомоги армії «Повернись живим» та мережа АЗК ОККО передали два нових комплекси розвідки та знищення «Пульстрон» для Десантно-штурмових військ. Обладнання загальною вартістю 100 мільйонів гривень отримали 46-та окрема аеромобільна бригада та 25-та окрема повітрянодесантна Січеславська бригада, які нині ведуть бойові дії на Донеччині.

Заступник директора «Повернись живим» Олег Карпенко пояснив, що «Пульстрони» дозволяють підрозділам ударних безпілотних авіаційних комплексів ДШВ самостійно виявляти та знищувати ворожі цілі, включаючи живу силу, броньовану техніку, радіолокаційне обладнання та інші засоби. Комплекси, вартістю 100 мільйонів гривень, включають 820 FPV-дронів, 14 пікапів, 24 розвідувальних безпілотників, нічні ударні дрони, засоби зв’язку та інше необхідне обладнання.

Кожен комплекс «Пульстрон» складається з близько 40 найменувань різного типу обладнання, загальною вартістю 50 мільйонів гривень. У комплект входять пікапи Peugeot Landtrek, розвідувальні безпілотники, ударні дрони, автомобільні та портативні радіостанції, ноутбуки, засоби резервного живлення, комплекти Starlink, прилади нічного бачення та інше.

Начальник групи безпілотних систем 25-ї ОПДБр з позивним «Татарин» зазначив, що нове обладнання дозволить підрозділам ефективніше проводити аеророзвідку на дальніх підступах до лінії зіткнення та знищувати ворога, не допускаючи його наближення до позицій українських військових. Це сприятиме збереженню життів військовослужбовців на передовій.

Віцепрезидент з маркетингу ОККО Василь Дмитрів підкреслив, що передача нових комплексів «Пульстрон» є прикладом єдності водійської спільноти, бізнесу, фонду та українців, які підтримують армію. Він висловив вдячність усім, хто заправляється на ОККО «пульсом помсти», допомагаючи таким чином підсилювати ЗСУ вже третій рік поспіль.

Peugeot Landtrek — це сучасний пікап, що вирізняється міцністю, надійністю та стильним дизайном. Він оснащений потужними двигунами: 1.9-літровим турбодизелем потужністю 150 к.с. або 2.4-літровим бензиновим турбомотором на 210 к.с. Автомобіль має великий кліренс, що забезпечує відмінну прохідність на бездоріжжі. Вантажопідйомність складає до 1,2 тонни, а вантажний відсік має об’єм понад 1,2 кубометра.

Також слід нагадати, Фонд «Повернись живим» та компанія ОККО продовжують збирати 500 мільйонів гривень для Десантно-штурмових військ у рамках третього спільного проєкту «ОКО ЗА ОКО 3».

Джерело savelife.in.ua