Нові українські всюдиходи YETX відправляться на Мадагаскар (Фото)

Українська компанія Sherp минулого року випустила нову модель свого популярного позашляховика, назвавши його YETX. Недавно Sherp оголосила про відправку партії цих позашляховиків на Мадагаскар з метою допомогти тим, хто цього потребує. Повідомлення про це з’явилося після представлення моделі у Туреччині.

Виробництво YETX розпочалося на новому заводі у турецькій провінції Бурса у травні минулого року. Згідно з планами, у 2024 році планується розширити виробництво з відкриттям другої лінії та збільшенням локалізації виробництва до 70%.

YETX створений на базі попередніх моделей Sherp, і призначений для експлуатації у важкодоступних місцевостях. Його можна використовувати для пошуково-рятувальних операцій, гасіння лісових пожеж, надання медичної допомоги та інших подібних завдань. Потенційні клієнти YETX включають гірничодобувні, енергетичні та гуманітарні організації.

Новий позашляховик має розміри, які дозволяють йому легко пройти по найважчих місцевостях: довжина – 4 метри, ширина – 2,5 метра, висота – 2,8 метра. За допомогою невеликого дизельного двигуна YETX може подолати перешкоди заввишки до 1 метра та схили до 35 градусів.

Джерело autogeek.com.ua