На новому хетчбеку BMW помітили цікаву емблему (Фото)

Баварський автовиробник BMW продовжує експериментувати з дизайном емблем для своїх спортивних моделей, що викликало жваву дискусію серед шанувальників марки.

Особливу увагу привернула задня емблема нового «гарячого» хетчбека M135, яка може нагадувати про легендарний середньомоторний суперкар M1. На новому M135 буква «M» та цифра «1» мають однаковий розмір, тоді як цифри «3» та «5» стали помітно меншими, що створює враження, ніби перед вами емблема історичного M1.

Середньомоторний суперкар M1 був лише одиничним експериментом BMW, який не отримав продовження, за винятком декількох концептів на кшталт M1 Hommage 2008 року і Vision M Next 2019 року. Вибір такого компонування елементів емблеми для зарядженого хетчбека з трициліндровим турбомотором об’ємом всього 2,0 літра виглядає дещо суперечливим. Так само як і наявність чотирьох патрубків вихлопної системи та дзеркал у фірмовому М-стилі – деталей, які раніше були зарезервовані виключно для повноцінних моделей BMW M.

Баварський преміум-бренд прагне скоротити візуальний розрив між умовно «гарячими» M Performance-версіями та справжніми M-моделями. Подібний підхід до оформлення емблем дозволяє зробити M Performance-версії візуально ближчими до повноцінних M-моделей, що може підвищити їхню привабливість серед покупців.

Втім, такий дизайн емблем поки що не є універсальним для всього модельного ряду BMW. Однак BMW продовжує експериментувати з різними підходами, щоб знайти оптимальний баланс між ідентичністю бренду та привабливістю для споживачів.