Volvo запустила серійне виробництво флагманського електричного кросовера EX90 (Фото)

Цього тижня Volvo відзначає важливу подію: на заводі марки неподалік Чарльстона (Південна Кароліна) почалося виробництво нового флагманського електричного кросовера EX90. Перші постачання клієнтам заплановано на другу половину цього року.

Як зазначає прес-служба виробника, Volvo EX90 – це перший автомобіль бренду, оснащений обчислювальними технологіями, що відкриває нову еру безпеки.

Перший автомобіль EX90, призначений для продажу, зійшов з конвеєра заводу в Чарльстоні та був пофарбований у ефектний колір Denim Blue. Цей автомобіль буде доставлений клієнту США.

Нагадаємо, EX90 представили у листопаді 2022 року як новий трирядний електричний флагман Volvo. Електрокар побудований на новій платформі Volvo-Geely SPA з акумулятором ємністю 111 кВт-год, чого має вистачити на пробіг 590-600 км (за циклом WLTP).

Вже в базовій конфігурації EX90 має два електромотори та повний привід. Сумарна потужність у стандартній версії – 408 к.с., крутний момент – 770 Нм. З місця до 100 км/год ця версія розганяється за 5,9 секунд. Передбачено і ще потужніший варіант — 517 к.с. та 910 Нм. Такий електрокар пришвидшується з місця до 100 км/год за 4,9 секунди. В обох випадках максимальна швидкість обмежена лише на рівні 180 км/год.

У базову комплектацію кросовера входить система напівавтопілота, яка працює на основі даних з камер, радара та лідара. Поле їхньої дії — 360 градусів, вони «бачать» перешкоди навіть у темряві.