Відновлення легенди: Універсал Toyota Camry 1988 року завівся після 16 років простою на звалищі (Відео)

В Естонії вдалося відновити універсал Toyota Camry 1988 року, який 16 років простояв на звалищі під відкритим небом. Незважаючи на численні пошкодження, автомобіль зміг завестися та проїхати кілька кілометрів. Відео про цю успішну спробу опублікували на YouTube-каналі Flexiny.

Даний автомобіль Toyota Camry V20, з пробігом у 291 тисячу кілометрів, востаннє проходила техогляд у 2007 році. Кузов автомобіля сильно заіржавів, лобове скло було відсутнє, а салон постраждав від сміття та пошкоджень. Сидіння були розірвані, а подушка безпеки з керма вилучена.

Незважаючи на такий стан, двигун автомобіля вдалося відновити. Після очищення мотора, заміни фільтрів і ременів, а також ремонту паливного насоса, мотор завівся. Це стало можливим завдяки старанням ентузіастів.

Після ремонту зчеплення універсал зміг рухатися. Хоча двигун перегрівався, автомобіль проїхав кілька кілометрів самостійно, що вразило багатьох автомобільних фанатів.

Toyota Camry V20 випускалася з 1986 по 1992 рік. Ця конкретна модель оснащена 2,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 120 кінських сил і 5-ступінчастою механічною коробкою передач.

Джерело focus.ua