Audi готує новий компактний електрокар

Audi офіційно підтвердила запуск нового компактного електромобіля, який стане молодшим братом популярних моделей A3 та Q3. Модель A1 не отримає наступника, а новий електрокар, можливо, називатиметься A2 e-tron або Q2 e-tron і належатиме до сегменту C.

Спочатку планувалося використовувати платформу SSP, але через її затримку до 2028 року, новий автомобіль буде побудований на платформі MEB+. За даними німецької преси, електромобіль зможе проїжджати до 700 км за циклом WLTP та підтримувати швидку зарядку до 200 кВт, що дозволить заряджатися з 10 до 80% за 21 хвилину.

Розробка нового електрокара вестиметься спільно з моделями Skoda Elroq (2025) та Volkswagen ID. Tiguan (2026), але з’явиться він у 2027 році. Виробництво буде налагоджено в Інгольштадті, Німеччина. Очікується, що модель буде доступна з заднім приводом, повним приводом (quattro), а також у спортивних версіях S та RS.

Можливий випуск кросовера у двох варіантах кузова: стандартному та Sportback у стилі купе, як у моделей Q3, Q4 e-tron та Q5.

Генеральний директор Audi Гернот Деллнер назвав майбутній електрокар «чудовим, унікальним і самостійним» продуктом. Найближчими роками Audi планує зміцнити свої позиції на ринку електромобілів, скорочуючи відставання від BMW та Mercedes-Benz.