Компанія Volkswagen переглянула свій план по тотальній електрифікації

Хоча Volkswagen прогнозував, що до кінця десятиліття 80% продажів у Європі припадатимуть на електромобілі, тепер переглядає свою стратегію через неоднозначний попит на моделі сімейства ID. Зі 180 мільярдів євро, виділених у 2023 році на розробку нових електромобілів, компанія планує використати третину коштів на продовження розробки двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ). За словами Арно Антліца, фінансового директора та головного операційного директора Volkswagen Group, на ці потреби буде витрачено приблизно 60 мільярдів євро.

Виступаючи на заході, організованому Reuters у Мюнхені, Антліц підкреслив, що хоча майбутнє належить електромобілям, ДВЗ ще не втрачають своєї актуальності. Це серйозне відхилення від попереднього курсу, за яким передбачалося, що в Європі з 2033 року вироблятимуться та продаватимуться лише електромобілі.

Інші преміальні марки групи VW також коригують свої плани. Bugatti розглядає можливість створення паливних станцій для синтетичного палива, а Lamborghini вважає, що двигуни внутрішнього згоряння можна зберегти, якщо вони працюватимуть на альтернативних видах палива. Bentley досліджує майже вуглецево-нейтральні види палива.

Bentley відклала свою мету стати повністю електричною до 2030 року на три роки. Ford також більше не вважає, що зможе повністю перейти на електромобілі в Європі до 2030 року. Aston Martin переглянула свої плани і продовжуватиме виробляти автомобілі з ДВЗ у наступному десятилітті.