В популярного в Європі електричного кросовера виявили дефект

Компанія Volvo оголосила про відкликання всіх вироблених електромобілів EX30 через програмний збій, який зачіпає майже 72 000 автомобілів. Проблема полягає в тому, що на центральному екрані може виникнути помилка, через яку спідометр переходить у тестовий режим під час запуску автомобіля.

Для усунення несправності потрібне оновлення програмного забезпечення «по повітрю». Власників буде повідомлено про необхідні дії, і Volvo підкреслила, що поки не було зареєстровано жодної травми чи аварії, пов’язаних із цією проблемою. Це вже другий випадок із січня, коли програмна проблема торкається моделі EX30, яка виробляється в Китаї.

Крім цього, Volvo також зіткнулася з проблемами програмного забезпечення моделі EX90, виробництво якої почалося в США минулого тижня після тривалої затримки.

Шведський сайт Carup першим повідомив про проблему в EX30, яка вже посіла третє місце з продажу серед повністю електричних моделей у Європі, згідно з даними дослідницької компанії Dataforce. Модель поступається лише Tesla Model Y та Model 3, що свідчить про високу популярність EX30, попри технічні труднощі.