Skoda зробила Kodiaq ще економнішим (Фото)

Skoda представляє перший гібрид Kodiaq iV, що підключається, доступний для замовлення в Британії за ціною від £41,935. Цей гібрид має запас ходу на електротязі до 120 км, але оснащений лише п’ятьма сидіннями, на відміну від звичайних моделей із сімома місцями.

Гібридна силова установка включає 1,5-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун потужністю 148 к.с. і електромотор, що виробляє 114 к.с. та 330 Нм крутного моменту. Загальна потужність складає 201 к.с. і 350 Нм крутного моменту.

Електромотор живиться від батареї ємністю 25,7 кВт/год (19,7 кВт/год доступні для використання), розташованої під задніми сидіннями. Зарядка від 10 до 80% при максимальній швидкості 50 кВт займе 26 хвилин, тоді як домашня зарядка потужністю 7 кВт займе менше чотирьох годин. Регульоване гальмування з рекуперацією енергії повертає енергію в батарею при уповільненні автомобіля.

Існує три режими роботи гібридної силової установки:

  • E-Mode, який використовує лише електротягу, і Kodiaq iV завжди запускається в цьому режимі, якщо батарея достатньо заряджена.
  • Hybrid, що визначає оптимальне використання електромотора та двигуна для мінімізації витрат палива.
  • Sport, що забезпечує максимальну потужність від обох джерел.

Kodiaq iV доступний у комплектаціях SE та SE L.

  • SE оснащена 18-дюймовими легкосплавними дисками, світлодіодними фарами та задніми ліхтарями, безключовим запуском, підігрівом передніх сидінь, тризонним клімат-контролем та кількома системами безпеки. Інтер’єр включає 13-дюймовий сенсорний екран з навігацією, бездротовий Apple CarPlay і Android Auto, 10,25-дюймовий віртуальний кокпіт і настроювані «розумні циферблати».
  • SE L додатково оснащена 19-дюймовими дисками, адаптивними матричними світлодіодними фарами, чорною шкіряною оббивкою, електрично регульованими сидіннями водія, безключовим доступом і електроприводом дверей багажника.