Коли українцям очікувати платних доріг

В Україні найближчим часом можуть з’явитися платні дороги. Переговори про інвестування експерименту Міністерство інфраструктури веде одразу із двома претендентами. Відповідні дані оприлюднив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Про це повідомляє Цензор.нет.

За його словами, дві західні компанії готові вкладати гроші у будівництво таких автошляхів, але спочатку це будуть тільки невеликі відрізки близько десяти кілометрів кожний. Початок робіт заплановано на 2018 рік.

Міністр додав, що завершення будівництва можливо тільки через два-три роки. Крім того, переговори ведуться з приводу законодавчого врегулювання цього плану – відповідний документ представлять у Верховній Раді навесні наступного року.

На думку Омеляна, цей законопроект дасть можливість втілити задум концесійних доріг в України. Втім, існування платних шляхів можливо тільки за наявності безкоштовних альтернативних шляхів.

Нагадаємо, раніше портал “Знай.ua” повідомляв, що платні дороги в Україні можуть побудувати вже за кілька років. Відзначається, що фінансування проектів передбачено тільки за рахунок коштів інвесторів. Головна вимога до такого нововведення – законодавче урегулювання питання. Крім того, безкоштовні дороги інспектувати не будуть, адже за законом вони не підлягають ревізії.


Не пропустіть