Власників автомобілів із іноземними номерами чекає неприємний сюрприз

Як повідомили в прес-центрі Національної поліції, їх співробітникам віддано наказ проводити рейди, спільно із працівниками Митної служби щодо виявлення та конфіскації автомобілів із іноземними номерами, що були незаконно ввезені в Україну, пише vectornews.net.

При цьому відзначається, що подібні рейди вже успішно проводились в Полтавській і Тернопільській області. В повідомленні йдеться й про те, що конфіскації не будуть підлягати всі автомобілі з іноземними номерами. До водіїв, чиї транспортні засоби перебувають в Україні на законних підставах, санкції застосовуватись не будуть.

Під законними підставами перебування вважається не перевищення терміну перебування на території України. У випадку, якщо даний термін перевищено менше, як на один місяць, він не буде підлягати конфіскації. Якщо ж вказаний термін перевищено на місяць і більше, то власника авто чекає штраф у розмірі 8 тис. гривень, а в окремих випадках і конфіскація авто.

Якщо автомобіль на Україну ввозив нерезидент, тоді штрафні санкції не будуть застосовуватись, а таке авто одразу підлягає конфіскації.


Не пропустіть