У Києві засвітили рідкісний Мерседес Другої світової (Відео)

У Києві 7 травня під час військово-історичного фестивалю ПЕРЕМОГА.UA представили рідкісний Мерседес моделі 770 у версії кабріолет сімейства D. Свого часу таких машин виготовили всього 171 од.

Мерседес моделі 770 або Großer Mercedes (нім. «Великий Мерседес») випускався в різних поколіннях з 1930 по 1943 рр. На військово-історичному фестивалі ПЕРЕМОГА.UA в Києві була представлена ​​машина другого покоління – кузов W150. Вона випускалася з 1938 року.

Машина виготовлялася з кузовами пульман-лімузин, кабріолет (D і F) і відкритий турінг. У Києві якраз і показали рідкісний кабріолет серії D. Таких машин було випущено всього 171 екземпляр і сьогодні вони є великою рідкістю серед колекціонерів.

За словами господаря, машину знайшли в жалюгідному стані в одному з покинутих гаражів недалеко від кордону на Волині. Після довгих місяців реставрації, автомобіль отримав друге життя. Незважаючи на те, що двигун на Мерседес 770 вже стоїть нерідний, та й в екстер’єрі є новації – фари, бампер, машина все одно унікальна. Цікаво, що щиток приладів взяли від ГАЗ-М20 «Перемога», що вельми символічно.

https://www.autocentre.ua/


Не пропустіть