У Мережі показали, як руйнується найстаріший міст Києва (Відео)

Найстаріший міст Києва в цьому році святкує 120-ту річницю, пише hronika.info.

Поєднує вул. Кудрявську і Вознесенський узвіз.

Міст-віадук побудував в 1897 році київський інженер Володимир Безсмертний (1862-1940). Його звели для доступу до “Казенного винного складу”, відкритого на рік раніше на Кудрявській вулиці.

Міст довжиною – 10 м, висота – 4 м. Особливістю віадука є те, що його прольоти викладені з цегли. Тримаються на металевих балках з заклепками.

Як тільки завод заробив, постало питання розвантаження вулиць. Вози, які приїжджали на склад за алкоголем, перекривали весь рух на Кудрявському і Вознесенському спусках.

Володимир Безсмертний запропонував побудувати через Вознесенський яр міст. Він повинен був з’єднати завод з Вознесенським узвозом. Завдяки цьому підводи могли заїжджати до складу з боку Кудрявської вулиці. І потім виїжджали на Вознесенський узвіз.

Сьогодні частина цегли моста вилетіла і потріскалася. Металеві підпори проржавіли. Стіни під ним розмалювали графіті. Рух транспорту перекрили шлагбаумом з шинами.

Міст пішохідний. Має статус аварійного з 2001 року. Про це інформує табличка повішена поруч на стовпі.

Відразу біля нього розташований греко-католицький храм святого Василія Великого. В церкви написали петицію в мерію Києва з проханням надати статус скверу ділянці Вознесенського яру і моста. Хочуть там облаштувати місце для громадського відпочинку.


Не пропустіть