Що Бог послав: преміальні авто патріархів Кирила, Філарета і екзарха Павла (Фото)

Поки Папа Римський закликає священиків відмовлятися від їзди на дорогих автомобілях, щоб не втратити довіри прихожан, наші священики хизуються один перед одним елітними іномарками, пише argumentua.com

Ще б пак, адже тон їм задає сам Патріарх Московський і Всієї Русі, який пересувається строго на люксових авто.

У гаражах російських попів є машинки не гірше, ніж у західних зірок шоу-бізнесу: Bentley Continental GT, Porsche Panamera Turbo S, Mercedes-AMG G63. Цей список можна продовжувати довго, і гіршим з наявних на службі у РПЦ автомобілів назвати можна хіба що Toyota Land Cruiser 200.

Причому проповідники анітрохи не соромляться демонструвати своїх «залізних коней» на публіці. І правда, що тут такого – чергового святому отцю преміальна іномарка дісталася в дар від привітного прихожанина. Чи не на пожертвування ж вони їх купують, справді?

До того ж, ніяк не можна впасти в бруд обличчям перед Патріархом Всієї Русі Кирилом, який уподобав розкішні колісниці – Господь адже не пробачить.

ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ КИРИЛ

До речі, сам предстоятель Російської православної церкви вважає за краще використовувати в якості робочої конячки подовжений Mercedes-Benz S-Klasse Pullman, та до того ж ще й броньований. Броня, ймовірно, наносилася за принципом «на Бога надійся, а сам не зівай».

Крім німецького лімузина в розпорядженні Кирила є парочка здоровенних американських позашляховиків Cadillac Escalade. Навіщо два – незрозуміло, адже Бог любить трійцю. Втім, поряд із зарядженим Mercedes G-Klasse, ці машини не є власністю патріарха, а числяться за благословенним Всевишнім Гаражем особливого призначення Кремля. Ось і пересувається особливо важлива персона на чому Бог послав (та ще й з мигалкою).

Правда, улюблена машина Кирила – аж ніяк не заморський «Мерседес», а рідна «Чайка» з піввіковою історією, на якій він частенько з’являється біля воріт храму Христа Спасителя.

ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ФІЛАРЕТ

Не сильно відстає від російського колеги український патріарх Філарет. У повсякденному житті він їздить на розтягнутому Mercedes-Benz S500 L c салоном індпошиву і цілою купою додаткових опцій.

Нехай це і не лімузин, як у Кирила, але зате з «фартовими» реєстраційними знаками – 777. Цікаво, красива «бляха» дісталася Філарету з волі Божої або за велінням місцевих придорожніх поліцейських? Сам же автомобіль, як то кажуть, не багато років тому подарував святому отцю невідомий благодійник.

Екзарх всієї Білорусі ПАВЛО

Єпископ російської православної церкви Павло не став малюватися чорними «Мерседесами», а вибрав для себе білосніжний BMW 7-ї серії. Причому, одна «сімка» митрополиту Мінському і Заславському перейшла у спадок від попередника Філарета, а друга – точно така ж – з’явилася в гаражі екзарха Білорусі вже пізніше.

Втім, Павло не став обмежуватися німецьким преміумом, і з волі Господньої «осідлав» пещеного британського жеребця – Land Rover Range Rover на російських номерах. Мабуть, в підтримку братських відносин з патріархом Кирилом.