Чому краще не купувати іноземні авто (Відео)

Більш ніж півмільйона автомобілів в Україні мають зарубіжну реєстрацію. Це в основному старі машини, які українці купують в Польщі і Литві за невеликі гроші, щоб не платити за розмитнення.

Наскільки законні такі покупки? І що чекає власників автомобілів «на іноземних номерах»? Журналістам «Ранку у Великому Місті» розповів Олег Назаренко.

Олег Назаренко – генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів. Академік Транспортної академії України. Заступник Голови Ради автомобілістів при Кабінеті Міністрів України в 2009-2011 рр.

Все більшої популярності серед українців набувають авто з іноземними номерами. Вони дешеві, і до того ж – не вимагають растормаживания. 26 травня президент Петро Порошенко доручив Уряду врегулювати ринок іноземних автомобілів, які завозяться в Україну без перереєстрації.

Чи законно купувати іноземні авто без перереєстрації?
«Фірми, які займаються ввезенням таких машин професійно, називаються “верблюди”. Верблюди дійсно теж законно завозять автомобілі в Україні. Але ці верблюди не мають права передавати управління громадянам України. На жаль, порушуючи статтю 380 Митного кодексу, українці користуються цими автомобілями. І, отже, і поліція, і митниця мають право … припинити порушення митного законодавства у використанні таких автомобілів. Такі автомобілі використовуються незаконно, і нам потрібно щось вирішувати», – упевнений експерт.

Більше дивіться у відео