Українські автолюбителі почали розкуповувати автомобілі

В Україні триває зростання автомобільного ринку. У травні нинішнього року в країні було реалізовано 6,6 тисячі нових легкових машин, що на 48% більше в порівнянні з результатом річної давності. Про це поінформувало аналітичне агентство Укравтопром.

Маркою нoмер 1 на травневому авторинку України стала Toyota. За минулий місяць жителі країни стали власниками 868 японських машин. Вони стали популярнішими на 60% в річному порівнянні.

На другій позиції опинилася раніше лідируюча в Україні марка Renault. Її автомобілі розійшлися в травні по країні тиражем в 816 одиниць, що на 73% більше, ніж в минулому році.

Трійку лідерів замкнула марка Skoda. Українці придбали 542 чеських автомобіля. Попит на марку Skoda в країні виріс на 90% в річному порівнянні.

Також в п’ятірці травневих лідерів авторинку України виявилися марки KIA і Volkswagen. Корейські автомобілі були продані тиражем 448 одиниць, що на 50% більше, ніж в минулому році, а німецькі машини розійшлися в кількості 389 одиниць з падінням попиту в -27% в річному порівнянні. Найбільш затребуваним автомобілем в Україні залишається кросовер KIA Sportage. За звітний період він знайшов 311 покупців, що на 30% більше, ніж в травні минулого року.


Не пропустіть