Самоскиди-всюдиходи КРАЗ-65032 їдуть працювати в українські кар’єри (Фото)

Акціонерне товариство «АвтоКрАЗ» повідомило, що поставило своєму новому замовнику – однієї з видобувних компаній України, повнопривідні самоскиди КрАЗ-65032 колісної формули 6х6 вантажопідйомністю 16 тонн.

Ця модель самоскида-всюдихода розроблена спеціально для використання у важких умовах експлуатації. Повний привід і посилена задня підвіска гарантують високу прохідність машини в умовах повного бездоріжжя при перевезенні різних сипучих і навалочних вантажів.

Самоскиди КрАЗ-65032 мають стандартну комплектацію: рядний двигун Євро 5 потужністю 375 к.с. з турбонаддувом, агрегатований з 9-ступінчастою дводіапазонною механічною коробкою передач і однодисковим сухим зчепленням. Гальмівна система оснащена АБС. Платформа – 16 кубометрів з заднім бортом, що закривається. Ошиновка коліс – двоскатна, хоча ця модель, як і вся повнопривідна техніка КрАЗ, може мати односхилу ошиновку з широкопрофільною шиною.

Слід зазначити, що в останні кризові роки самоскиди в загальному обсязі виробництва ПрАТ «АвтоКрАЗ» складають в середньому 2 – 3%. Для порівняння, в 2008 році цей показник становив 48% 2009 – 30% 2010 – 14%. Така статистика свідчить про те, що будівельна і видобувна галузі, де в основному задіяна самосвальная техніка, в стагнації. Однак з відновленням миру в країні, виходом економіки і банківського сектора з кризи, самоскиди КрАЗ знову стануть затребувані в народному господарстві.


Не пропустіть