Чи добудують окупанти Керченський міст

Росія добудує Керченський міст. Москва налаштована більш ніж серйозно, ми можемо сперечатися про терміни, вони можуть зсуватися, але міст буде добудований. У нинішній Російській Федерації перспективи того чи іншого інфраструктурного проекту, який споруджується за державні гроші, залежить не тільки від доцільності самого проекту. В значній мірі це залежить від двох речей. Перше – іміджеве наповнення, який Кремль висвітлює. Наприклад, якщо потрібно було провести Олімпіаду в тропіках в Сочі, то вони готові були витрачати будь-які гроші на цей проект, незалежно від того, що це вийшла одна з найдорожчих Олімпіад в історії Олімпійських ігор як таких. Точно також буде і з будівництвом Керченського моста. Він має сакральне значення для Кремля.

По-друге, ми повинні враховувати, хто є головним підрядником будівництва. Якщо не помиляюся, там компанія пана Ротенберга, одного з найближчих людей в оточенні Путіна. Ми можемо припустити, що в пана Ротенберга, як і в будь-якої людини з близького оточення Путіна, є дуже високі можливості для лобіювання виділення грошей на цей інфраструктурний проект. І це буде зроблено в умовах економій, яка властива на сьогодні російському бюджету. Економити будуть на чому завгодно, але міст все-таки добудують. Лобістські можливості забудовника досить великі.

Безумовно, міст будують у вкрай несприятливому протоці. Його умови знищили попередній міст, який будувався більше ніж півстоліття тому. Ми не знаємо, як довго він буде залишатися в безпеці, чи буде він виходити з ладу, чи будуть пошкоджені опори в результаті весняного криголама. Але те, що Керченський міст буде побудований – у мене сумнівів не викликає. А ось його міцність і стабільність – це вже дискусійні теми.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторського.

Павел Казарин на obozrevatel.com


Не пропустіть