Ford відмовився від участі в автосалоні в Женеві

Автомобільні компанії все частіше відмовляються від участі в великих міжнародних автосалонах.

До них приєднався Ford, який оголосив про те, що пропустить березневий автосалон в Женеві. Офіційна причина: відсутність значущих прем’єр для європейського ринку, адже третє покоління Focus вже не тільки показано (на окремому заході, до речі), але і продається в Старому Світі.

«Участь в автосалоні коштує значних коштів, – заявив представник Ford виданню Automotive News. – І якщо ти не збираєшся привернути увагу преси і зібрати на стенді натовп відвідувачів, то в чому сенс участі?».

Замість цього Ford проведе окремий від виставки захід, присвячений гібридам і електромобілям, так як до них сьогодні прикута підвищена увага з боку покупців.

Раніше про пропуск автосалоні в Женеві заявила Volvo, але шведи планомірно скорочують свою присутність на виставках, віддаючи перевагу окремим презентаціям, які з точки зору маркетингу вважаються більш ефективними.

Ford пропустить і осінній автосалон в Парижі цього року. Причому, до нього приєдналися ще 11 великих компаній, включаючи Nissan, Volkswagen Group і Fiat Chrysler Automobiles. Всі вони говорять про те, що участь в виставках не приносить належного ефекту, а коштує дорого.