У Кабміні знову готують зміни до Правил дорожнього руху

Yа черговому засіданні Урядового комітету розглянули проект постанови про внесення змін до ПДР стосовно полісу автоцивілки. Як відомо, цей документ водій обов’язково повинен мати при собі та надавати для перевірки поліцейським.

Уже понад рік Нацкомфінпослуг запровадила електронний договір ОСАЦВ для власників транспортних засобів з можливість його придбання онлайн та реєстрацією в базі даних МТСБУ.

Відтоді укладено вже десятки тисяч електронних договорів, але формально не визначено, як поліція має перевіряти такий документ. Тому пункт 2.1 г ПДР планують доповнити реченням, що у разі укладання внутрішнього електронного договору зазначеного виду обов’язкового страхування – водій повинен мати при собі візуальну форму договору на електронному або паперовому носії. Тобто водій матиме змогу самостійно роздрукувати поліс автоцивілки або показати його на екрані смартфона чи іншого гаджета. Також в п. 2.4 (розділ 2) зазначать, що «відомості про чинність таких документів перевіряються поліцейським в єдиній централізованій базі даних щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТЗ».

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть