Поліція готує чергову перевірку для порушників швидкісного режиму

Європейська асоціація дорожньої поліції TISPOL, готує чергову масштабну перевірку автовласників, яка триватиме з 3 по 7 квітня. Протягом даного періоду, цілодобово буде здійснюватися контроль за дотриманням швидкісного режиму на території 26 європейських держав – повідомляє autonews.ua.

Майбутній захід отримав назву «Speed ​​Marathon» («Швидкісний марафон»). Дана концепція була розроблена ще шість років тому в Німеччині. Вона передбачає запрошення представників громадськості для визначення місць, де, на їхню думку, перевищення швидкості є проблемою.

Президент TISPOL Паоло Цестра (Paolo Cestra) у своєму повідомленні зазначив:

«Наша діяльність спрямована на профілактику. Ми хочемо, щоб водії задумалися про ту швидкість, яку вони вибирають, а також оцінили ті ризики, яким вони піддають як себе, так і інших учасників дорожнього руху. Саме тому ми закликаємо країни-учасниці і поліцейські сили заздалегідь публікувати інформацію про точні точки контролю швидкості. Ми хочемо проникнути в свідомість водіїв, а не у їх гаманці».

Аналогічний «Швидкісний марафон» проводився в 2018 році. Тоді подібну акцію підтримало 23 держави. Контроль здійснювався на 12 876 дільницях. В акції взяло участь 14 113 співробітників поліції. Було перевірено 3 224 397 транспортних засобів, з них 257 639 були оштрафовані. У процентному співвідношенні, число порушень склало 8% від загального числа перевірених автомобілів.


Не пропустіть