Польща оприлюднить новий броньований автомобіль на MSPO-2021 (Фото)

Передбачається, що машина буде виготовлятися в Польщі на колишньому автобусному заводі Autosan.

Польська компанія Huta Stalowa Wola на оборонно-промисловій виставці MSPO-2021, яка пройде з 7 п 10 вересня в місті Кельтце, представить новий броньований автомобіль з колісною формулою 4×4. Машина пропонується в рамках конкурсу на перспективну броньовану машину для польських сил спеціальних операцій за програмою Pegaz, а також для артилерійських частин як машини управління і розвідки. Передбачається, що машина буде проводитися в Польщі на колишньому автобусному заводі Autosan. Повідомляє видання MILMAG.

Нова бронемашина в базовому варіанті буде мати екіпаж з двох чоловік і вміщати шість військовослужбовців в повній бойовій викладці. У базовій конфігурації машина має повну бойову масу 13 тонн з можливістю її збільшення до 18 тонн за рахунок посилення захисту. Броня захищає екіпаж від куль і осколків. Автомобіль відповідає стандартам балістичного захисту STANAG 4569 на рівні Level 2-4 і стандарту протимінного захисту STANAG 4569 на рівні Level 2a/2b – 3a/3b. Бронеавтомобіль оснащено дистанційно керованим кулеметним бойовим модулем ZSMU A5 розробки польського підприємства Zakłady Mechaniczne Tarnów.

Новий польський бронеавтомобіль розроблений спільно з чеською компанією Tatra Export і використовує шасі Tatra 815-7 4×4. Модульна конструкція передбачає можливість майбутнього розширення конфігурації бронемашини до колісної формули 6×6 і 8×8. Машина на вибір може оснащуватися дизельним двигуном Tatra потужністю 300 кВт або Cummins – 270 кВт. Коробка передач – автоматична шестиступінчаста коробка Allison 4500SP. Максимальна швидкість по шосе 110 км/год, запас ходу по шосе до 700 км. Машина має регульований дорожній просвіт від 260 до 430 мм. Без підготовки броньовик може перетинати водойми убрід глибиною до 1,2 м і долати стіни висотою до 0,5 м і канави на суші глибиною до 0,9 м.

Джерело voennoedelo.com

Не пропустіть