В Індонезії робитимуть «Козаків» (Фото)

Індонезія розглядає можливість ліцензійного виробництва українського бронеавтомобіля «Козак-2М2». PT Pindad, державна компанія цієї країни, розглядає можливість складання бойових машин на своїх потужностях.

Про це повідомляє MMR.net.ua з посиланням на «Мілітарний».

Між індонезійською компанією та НВО «Практика», українським виробником спеціальної автомобільної техніки, у 2020 році був підписаний Меморандум про співпрацю. Тоді ж виробництво в Україні відвідала офіційна делегація Міністерства оборони Індонезії. Проте потім, за словами начальника відділу розвитку компанії НВО «Практика» Сергія Вілкова, проект зав’яз через COVID-19.

Наразі у Індонезії експлуатують два бронеавтомобіля «Козак». Повідомляється, що у випадку початку складання бронеавтомобіля в Індонезії, з України постачатимуть бронекорпус та окремі ключові частини, а решту PT Pindad за можливостю локалізуватиме на місці.

Нещодавно у соціальних мережах з’явилися зображення бронеавтомобіля «Козак» в Індонезії зі зміненим дизайном, який відрізняється від усіх попередніх машин сімейства. Індонезійські джерела називають їх прототипами.


Не пропустіть