Волонтерські станції масово відновлюють “Хамві” для ЗСУ

Всього за 3 місяці станції технічного обслуговування західної автомобільної техніки відновили майже 100 Хамві, кожен із яких коштує приблизно $250 тис., або загалом $25 мільйонів.

Йдеться не просто про подряпаний кузов чи заміну мастила. Майже всі відновлені Хамві потребували значиних втручань — наприклад, заміни двигуна чи коробки передач, або ж комплексного ремонту після підриву на ворожій міні.

Кожна пересувна станція обладнана маніпулятором, генератором, компресором та мобільним шиномонтажем, а також усім необхідним інструментом й комфортним робочим місцем. Такий функціонал дозволяє ефективно та автономно провадити ремонт усієї номенклатури західної колісної техніки, яку Україна закуповує чи отримує від партнерів.

У перспективі йдеться про тисячі одиниць HMMWV чи, наприклад, Husky та Bushmaster, які завдяки таким майстерням можна буде відновити і повернути на фронт, де вони врятують не одне життя українських воїнів.

Наразі у ЗСУ працюють всі 6, раніше законтрактованих Фондом станцій технічного обслуговування. Але станом на зараз війську необхідні ще 25 таких машин. Тоді кожен ремонтно-відновлюваний полк Збройних Сил матиме технічний потенціал обслуговувати всю наявну в армії колісну техінку прямо в зоні бойових дій. Це неймовірно масштбаний та надзвичайно важливий з точку зору впливу на хід війни проєкт.

Джерело autoconsulting.com.ua

Не пропустіть