Розсекретили кількість поставлений українських САУ 2С22 «Богдана» (Фото)

Самохідна артилерійська установка (САУ) “Богдана” представляє собою одну з найтаємничіших українських розробок, про яку виробники рідко діляться інформацією, обмежуючи аналітиків лише зображеннями з відкритих джерел.

Процес народження “Богдани” тривав сім років і стикався з різноманітними труднощами, такими як бюрократія, судові суперечки з Міністерством оборони, банкрутства підрядників, і від 2022 року — війна. Краматорський завод важкого верстатобудування (КЗВВ), який розробляв “Богдану”, зазнав серйозних збитків внаслідок ракетних атак.

Інженери, незважаючи на всі труднощі, змогли відновити заводи, відновити обладнання і завершити розробку “Богдани”. На даний момент виробники випускають шість гаубиць щомісяця, а в майбутньому планується ще більше виробництва.

Представники КЗВВ повідомили, що в українській армії “Богдана” стала однією з найбільш використовуваних САУ калібру 155 мм, і на фронті їх вже декілька десятків. За інформацією джерел з оборонних сил, на замовлення армії вже зібрали близько 30 екземплярів цієї САУ. Також відомо, що ведеться розробка причіпної версії “Богдани”.

Джерело epravda.com.ua

Не пропустіть