Україні передадуть командно-штабні машини М577

Президент Литви Гітанас Науседа розповів, що країна схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на €200 мільйонів. Зокрема, у лютому до України з Литви надійдуть командно-штабні машини М577, пише autoconsulting.com.ua.

У січні Литва знову відправить в Україну боєприпаси, генератори та системи детонації.

«Ми продовжуємо підтримувати відважних українців у їхній боротьбі всіма засобами: військовими, економічними, політичними. На Раді національної оборони Литви ми схвалили пакет довгострокової військової допомоги Україні на суму 200 млн євро», – розповів Гітанас Науседа.

Нагадаємо, у 2022 році Литва вже передавала Україні командно-штабні машини М577.

У 2016 році Литва закупила 168 німецьких бронетранспортерів М577 з арсеналу армії Німеччини, витративши на це в цілому 1,6 мільйона євро.

Згідно з договором, литовська армія отримувала командно-штабні бронетранспортери М577 кількома партіями протягом наступних двох років.

У комплекті з машинами Бундесвер передав литовським партнерам також запасні частини, інструменти для технічного обслуговування та спорядження для екіпажу.

У 2019 році німецьке підприємство «FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH» виграло тендер, організований Агентством підтримки НАТО (NSPA) на модернізацію 22 бронетранспортери M577 Збройних сил Литви. Модернізовані M577 можуть використовуватись для управління гаубицями «PzH 2000».


Не пропустіть