В Україні розробили ще одну машину для розмінування

В Україні представили нову модель машини для розмінування, яка за своїми характеристиками не поступається кращим іноземним аналогам. Про це повідомила віце-прем’єр міністр Юлія Свиріденко. Крім того, ця машина базується на вітчизняній агрегатній базі і виготовляється з комплектуючих українських підприємств, пише autoconsulting.com.ua.

Розробники цієї моделі — компанія «efarm pro». Їхня машина створена на основі шасі трактора Т-156, оснащена системою безпілотного управління і може розміновувати територію за заздалегідь заданою траєкторією. Завдяки системі точного землеробства, відстань між смугами розмінування складе лише 2 сантиметри. Це неймовірна точність.

Машина може очищати до 5 000 м2 за годину. Для порівняння таку ж потужність має MV-10, яку нещодавно передав Україні Європейський союз.

Запчастини в «efarm pro» повністю українського виробництва. По-перше, це підтримка українських виробників, робочі місця і додаткові податки до бюджету. А по-друге, можливість ремонтувати машину фактично в будь-якому місті.

Наразі розробка проходить підготовку до сертифікації й після завершення всіх процедур її готові запустити у серійне виробництво. За попередніми розрахунками машина коштуватиме суттєво дешевше, аніж іноземні аналоги подібного типу.


Не пропустіть