BMW представила новий концептуальний кросовер (Фото)

Марка BMW представила модель Concept XM – прототип нового спортивного кросовера, який стане другою моделлю підрозділу BMW M та не матиме громадянського варіанта. Головна особливість майбутнього флагмана BMW M – дизайн, який націлений задати тон стилістиці всіх майбутніх машин підрозділу M.

BMW Concept XM отримав передню частину з величезними кутастими «ніздрями» решітки радіатора та «двоповерховою» головною оптикою, а задню частину кросовера виділяють нетипові для марки BMW вузькі та витягнуті формою ліхтарі.

Інтер’єр концепту BMW Concept XM розділений на 2 колірні зони: спереду знаходиться знайомий кокпіт з широким дисплеєм (поєднує в собі електронну панель приладів і медіасистему), а ззаду – так званий M Lounge суцільним м’яким диваном. Пульт керування кліматичною установкою винесли у блок між центральними дефлекторами вентиляції.

В основу автомобіля лягла та сама платформа, на якій були розроблені кросовери X5, X6 та X7. Під капотом концепт-кара знаходиться гібридна силова установка, яка за рахунок бензинового турбоагрегату V8 та з’єднаного з ним електромотора видає 750 к.с. і 1000 Нм максимального крутячого моменту. Максимальний запас ходу на електриці – 80 км.

Публічний дебют концептуального спорт-кросоверу BMW Concept XM відбудеться на виставці під назвою Art Basel 2021 у Майамі-Біч (США), а в серійне виробництво він піде наступного року.

Джерело Тарантас

Не пропустіть