Volkswagen розпочав продажі кросовера-кабріолета T-Roc (фото)

Компанія Volkswagen оголосила про вихід на автомобільний ринок відкритої версії T-Roс. Новинка з’явиться в автосалонах Німеччини в кінці наступного тижня за ціною від 27 495 євро. Модель позиціонують як «перший кросовер-кабріолет в компактному класі» і є єдиною машиною зі складаним верхом в лінійці бренду.

Відкрита версія кросовера була представлена ​​влітку 2019 року. Під час перетворення в кабріолет T-Roc позбувся дверей ззаду і обзавівся тканинним складним дахом на 4-х поперечках, яка опускається і піднімається за 30 секунд на швидкості до 30 км/год.

Колісну базу довелося збільшити на 40 міліметрів, щоб організувати місце для даху в складеному вигляді, а в задній частині авто встановити дугу безпеки. В результаті доопрацювань габарити T-Roc змінилися: він став довшим і нижчим ніж кросовер зі звичайним дахом, а об’єм багажника скоротився з 445 до 284 літрів.

Моторну гамму кабріолет розділив зі стандартним кросовером. Новинку можна буде придбати з бензиновими агрегатами – 1,0-літровою «турботрійкою» і 1,5-літровою «турбочетвіркою» потужністю 115 і 150 кінських сил. Обидві установки поєднуються з 6-ступінчастою МКПП, а для більш потужного варіанту також передбачений «робот» DSG.

Для крос-кабріолета T-Roc доступний пакет опцій R-Line, 17- або 19-дюймові колісні диски, аудіосистема з 12 динаміками, комплекс мультимедіа MIB3 з електронною eSIM-картою і приладова цифрова панель.

Виробництво кабріолетів T-Roc налагоджено на заводі Volkswagen в німецькому місті Оснабрюк. Компанія планує щорічно продавати приблизно 20 тисяч кросоверів зі складним дахом. Для порівняння, за 2 роки присутності на ринку стандартного T-Roc модель була реалізована в кількості 360 одиниць.


Не пропустіть