Серійний кросовер SEAT показали офіційно (ФОТО)

Нова модель іспанської компанії отримала назву Ateca, пише auto.mail.ru

Публічний дебют новинки відбудеться в березні цього року на Міжнародному автосалоні в Женеві.

Зовнішність SEAT Ateca була розкрита за кілька днів до публікації офіційних знімків. Автомобіль не сильно змінився в порівнянні з концептом 20V20, показаним рік тому. Раніше журналісти припускали, що серійний кросовер може отримати назву Aran. Замість цього було вибрано інше ім’я, що збігається з назвою населеного пункту, розташованого в іспанській провінції Сарагоса.

SEAT Ateca побудований на платформі MQB, спільної з Volkswagen Tiguan і SEAT Leon. З останньою моделлю новий кросовер також ділить лінійку двигунів. Базовим став 1,0-літровий 110-сильний бензиновий трициліндровий турбодвигун, за ним слід 1,4-літровий 150-сильний турбоагрегат з функцією деактивації циліндрів, а дизелі представлені двигунами TDI об’ємом 1,6 (110 к.с.) і 2, 0 (150 і 184 к.с.) літра.

Всі двигуни поєднуються з 6-ступінчастою механічною трансмісією. В якості альтернативи на кросовері з більш сильними агрегатами пропонується 7-ступінчаста трансмісія DSG з двома зчепленнями. За замовчуванням привід передній, проте за доплату покупцям буде доступна і система повного приводу 4Drive.

Продажі SEAT Ateca в Європі почнуться в другій половині 2016 року. Про орієнтовну вартість новинки не повідомляється.


Не пропустіть